Wapenexport naar Rusland

,

Wat een stel idioten hebben we in de EU. Hoe fucking egoïstisch kan je zijn als je toch wapens exporteert naar een land waar het verboden is omdat ze een ander land hebben aangevallen in 2014?!

Lord of War (2005)

Sinds de annexatie van de Krim door Rusland in 2014 is het exporteren van wapens naar Rusland officieel verboden voor EU-lidstaten. Maar door een clausule in dit sanctiepakket was het in de praktijk dus toch nog mogelijk, tot aan vorige week.

NOS

Lord of War

Er is godverdomme vorig jaar nog 39 miljoen verdiend aan deze export. Echt te belachelijk voor woorden dit. Lord of War begint op deze manier meer en meer op een documentaire te lijken dan op een fictief drama. In mijn optiek moeten de landen die deze leveringen gedaan hebben boetes opgelegd moeten krijgen ter compensatie van de schade die nu gedaan wordt in Oekraïne.