Ik zie ik zie wat jij niet tweet #01: “Gaaf land! #NEXIT”


Het is toch niet om aan te zien op wat voor manier deze gast zijn volgelingen bediend. Op slinkse wijze probeert Pepijn van Houwelingen, een Tweede Kamerlid, het Nederlandse volk te manipuleren. Pepain deed onderstaand bericht op 28 maart 2022 de deur uit. Hoog tijd voor een analyse.

Bron: Twitter.com

Allereerst de tekst. De tekst “Gaaf land!” refereert naar de diverse keren dat onze eigen “POTUS”, Mark Rutte, het heeft over Nederland. Peperiño hier gebruikt het in mijn optiek overduidelijk cynisch. Al ben ik er vrij zeker van dat wanneer iemand als Jaïr Ferwerda hier op de man af naar vraagt hij zich er op z’n Baudets vanaf maakt door te zeggen dat “…dingen die in een context van vrije gedachtewisseling worden geuit uit de context worden gelicht en als quote naar buiten worden geslingerd.”

Deze cynische opmerking voegt daarentegen totaal niets toe aan de tekst die op de afbeelding te zien is, laat staan gemarkeerd is. Naar mijn idee probeert van Auwelingen op deze manier zijn volgelingen aan te sporen om te kijken of er een verband te maken valt tussen Mark Rutte en het gemarkeerde deel in het document. Manipulatie op cynische wijze dus.

Daarnaast gebruikt hij de hashtag #NEXIT, en Poepijn impliceert hiermee dat wanneer we, Nederland, de Europese Unie verlaten op vergelijkbare wijze waarop onze Britse buren dit gedaan hebben, niet langer het effect zullen ondervinden van de inhoud van het afgebeelde document (waarom kan Pauperijn niet gewoon omgaan met Acrobat Reader waarin je kan markeren). Naar mijn mening een provocerend statement tegenover de huidige regering om de aandacht te trekken van zijn volgelingen naar het gemarkeerde deel uit de afbeelding. Dit heeft niets met de inhoud te maken, maar probeert op deze wijze zijn volgelingen weer een bepaalde gedachte in te sturen. Ook manipulatie in mijn optiek.

In de afbeelding gaat de aandacht meteen naar het gemarkeerde gedeelte van de tekst. Ook dit is in mijn optiek op manipulatieve wijze gedaan: Peppi probeert op deze manier de rest van het document, e.g. de context van het verhaal in het verval te brengen zodat hij met zijn tekstuele toevoegingen een bijdrage kan leveren aan het onstabiele gedachtepatroon van zijn volgelingen.

Pipi Poopi

De wereld volgens Pipi

Van wat ik kan afleiden uit deze tweet van Just Peepin’ is dat hij impliceert dat Mark Rutte verantwoordelijk is voor de dreigende inflatie en stijgende prijzen van o.a. gas, voedsel en metaal. Hij probeert naar mijn idee steevast op deze manier het Nederlandse volk te manipuleren.

Conclusie

De niet gemarkeerde gedeelten in de tekst geven aan dat de inflatie waar over gesproken wordt veroorzaakt wordt door de oorlog in Oekraïne, een onderwerp waar onze Forum voor Dictatuur fractie sowieso een eigen visie op heeft.

Daarnaast kan je ook zien dat het gaat om een gedachtewisseling zonder besluitvormingsprocedure. Kortom: kijken wat alle deelnemers van dit probleem vinden. Voor mij is in ieder geval duidelijk dat ik blij ben dat deze ontzettende manipulatieve gladjakker hier überhaupt niet aan deel hoeft te nemen.