Niet in de stemming.


Momenteel zijn de gemeenteraadsverkiezingen bezig, en ik merk dat de campagnes van de landelijke partijen averechts werken bij mij. Zo’n reclame van D66 op TV of Wobke bij een talkshow zijn nu niet echt de killers om mij over de streep te trekken iets te kiezen. Laat staan Thierry B. (lul) bij Ongehoord Nederland.

Het nadeel van alle landelijke partijen vind ik dan ook dat ze er godverdomme bijna een jaar over gedaan hebben om te beslissen om door te gaan in dezelfde formatie. Dat is voor mij het gevoel wat nog steeds aan deze partijen kleeft. Om het maar niet te hebben over het “aftreden” naar aanleiding van de toeslagenaffaire.

Bron: knowyourmeme.com

Het alternatief kom ik ook vaak tegen: stem lokaal. “Want lokaal beleid verdient een lokale partij.” Aan de ene kant zeg ik ja: ik kan de kneuterigheid en het Man Bijt Hond gehalte van deze partijen ontzettend waarderen. Maar waar het dan aan ontbreekt is de overstijgende visie (voor zover aanwezig) die vanuit de landelijke partijen komt.

Stemwijzers helpen mij in ieder geval tot dusver ook helemaal geen zak, want hoewel ik een aantal zaken in de gemeente zie waar ik het wild mee eens of oneens ben, zijn dat op zichzelf nou niet de grootste problemen waar we echt prioriteit aan moeten geven. Laten we eerst de mondiale problematiek maar eens aanpakken voordat we gaan discussiëren over het afschaffen van de hondenbelasting ja of nee.

Update om 16:27: Ik heb gestemd.